Piatra Neamt, „Sfantul Iosif Muncitorul”: vizita Relicvei insemnate a Fericitului Ieremia

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii din Parohia „Sfântul Iosif Muncitorul” din Piatra Neamț, în frunte cu părintele Petrică Dăncuț, păstorul acestei comunități, și părintele vicar Cazimir Cimpoeșu, au trăit un eveniment binecuvântat, miercuri, 23 mai 2018, prin prezența relicvei însemnate a fericitului Ieremia, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aducerea moaștelor sale în țară.

După primirea solemnă a casetei cu relicva prețioasă și salutul părintelui paroh, preoții, persoanele consacrate și credincioșii, adunați în număr mare, s-au îndreptat în procesiune spre biserică, unde au luat parte la recitarea sfântului Rozariu și la devoțiunea în cinstea fericitului Ieremia. A urmat celebrarea sfintei Liturghii solemne, prezidată de pr. Flavian Gondoș, OFMCap, rector al sanctuarului diecezan „Fericitul Ieremia” din Onești, care a ținut și predica. În cuvântul său de învățătură, părintele a evidențiat într-un mod deosebit caritatea nemărginită a fericitului Ieremia față de cei bolnavi în deosebi, dar și față de orice ființă în nevoie, după exemplul samariteanului milostiv. Fericitul Ieremia, primul român ridicat la cinstea altarelor, este un exemplu în urmarea lui Cristos și în slujirea celor nevoiași.

Pr. Ubaldo Oliviero, OFMCap, promotorul neobosit al devoțiunii către Fericitul Ieremia, a vorbit despre importanța acestui eveniment și în același timp a îndemnat credincioșii să ceară haruri de la Dumnezeu prin mijlocirea fericitului Ieremia și, totodată, să-l informeze de fiecare dar deosebit primit prin intermediul fericitului capucin, care ar putea fi de folos canonizării sale.

După celebrarea euharistică, la care credincioșii, atât catolici cât și ortodocși, s-au rugat și pentru ridicarea la titlul de sfânt a fericitului Ieremia, fiecare a atins cu respect și venerație relicva însemnată a fericitului Ieremia, încredințându-i prin rugăciune intențiile și dorințele pentru binele familiilor lor.

Mulțumim părintelui paroh Petrică Dăncuț și întregii comunități pentru ospitalitatea lor și îl rugăm pe Dumnezeu să asculte și să împlinească rugăciunile tuturor acelora care aleargă la el prin mijlocirea fericitului Ieremia!

Fr. Daniel Tală, OFMCap

Album foto: Piatra Neamț, „Sfântul Iosif Muncitorul”: vizita Relicvei însemnate a Fericitului Ieremia (23 mai 2018)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.