Pelerini la Sanctuarul „Fericitul Ieremia”

Pelerini la Sanctuarul „Fericitul Ieremia”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto 

În ziua de 6 septembrie 2017, la Sanctuarul „Fericitului Ieremia” din Onești au venit să se închine la racla cu moaștele vrednicului nostru confrate mai multe grupuri organizate de pelerini.         

Astfel, în jurul orei 11.00, a sosit un grup de aproximativ 40 de cinstitori ai Fericitului din Iugani, însoțiți de pr. paroh Petru Blaj, întâmpinați fiind de noul rector al Sanctuarului, fr. Flavian Gondoș. După ce au adresat rugi fierbinți către Dumnezeu prin mijlocirea Fericitului Ieremia și au primit binecuvântarea acestuia prin mâinile fr. Flavian, au vizitat biserica superioară și expoziția deschisă cu ocazia împlinirii unui sfert de veac de prezență capucină pe meleagurile natale ale concetățeanului nostru sfânt, unde au primit explicațiile necesare.  

În jurul orei 12.00 a sosit și un grup nutrit de pelerini din Vizantea, însoțiți de către păstorul lor, pr. Romică Sociu, care au celebrat Sfânta Liturghie în cripta unde se află moaștele primului român ridicat la cinstea altarelor, la care a participat și un alt grup de terțiari franciscani din zona Bacăului (Valea Mare, Faraoani) sosit între timp, pelerini ce se îndreptau spre Maria Radna, la Sanctuarul  „Celei născute fără de păcat și Maica Dumnezeului nostru”, după cum recită o veche rugăciune orientală.        

La ora 16, a sosit un grup de peste 30 de copii din Pildești, însoțiți de pr. paroh Andrei Ciobănică, care au înălțat rugi fierbinți și cântece lui Dumnezeu la racla sfântului și au vizitat biserica superioară și expoziția jubiliară.     

A doua zi, 7 septembrie, începând cu ora 9.30, a fost rândul copiilor-pelerini din Luizi-Călugăra să se adune în jurul Fericitului Ieremia. Circa 40 de copii, însoțiți de animatorii lor și de pr. vicar Alistar Marius Cătălin OFMConv, au dorit să încheie zilele campusului parohial la care au participat cu o vizită și o sfântă liturghie la Sanctuarul Fericitului Ieremia din Onești.         

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.