Parohiile romano-catolice din Urziceni și Slobozia în sărbătoare

Parohiile romano-catolice din Urziceni și Slobozia în sărbătoare

Zilele de 11 și 18 iunie, au fost zile de har și bucurie pentru comunitățile catolice din Urziceni și Slobozia, județul Ialomița.

Duminică, 11 iunie, credincioșii romano-catolici din Urziceni au celebrat hramul bisericii închinată Sfântului Anton de Padova. Sfânta Liturghie solemnă a fost prezidată de fr. Leon Budău, custodele Fraților Minori Capucini, alături de care au concelebrat fr. Mihail Vacaru, fr. Adrian Cojoc și fr. Irimia Bejan. În cadrul omiliei, fr. Leon călăuzit fiind de cuvântul Domnului, a căutat mai întâi de toate să sublinieze momentele cheie din parcursul vieții Sfântului Anton de Padova, pentru ca mai apoi să se oprească asupra celor trei lucruri care se regăsesc mai în toate imaginile și statuile cu Sfântul Anton: pruncul Isus, biblia și crinul. La sfârșitul sfintei jerfe euharistice, fr. Mihail Vacaru, parohul comunității, a adresat un cuvânt de mulțumire. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească.

Duminică, 18 iunie, a venit rândul parohiei din Slobozia să se îmbrace în haine de sărbătoare, celebrând hramul bisericii, biserică închinată „Preasfintei Inimi a lui Isus”. Sfânta Liturghie solemnă a fost celebrată de fr. Octavian Vacaru, alături de care au celebrat fr. Mihail Vacaru, fr. Irimia Bejan și fr. Adrian Cojoc. Am avut bucuria ca la această zi de sărbătoare, alături de credincioșii din parohie și cei veniți și din alte părți, să fie prezenți patru frați capucini din conventul de la Roman, două surori ale Sfintei Doroteea și câțiva tineri care participă la activitățile care se desfășoară în cadrul oratoriului. În cadrul omiliei, fr. Octavian, ne-a invitat ca să privim la inima noastră prin intermediul inimii preasfinte a lui Isus și desigur ajutați fiind de cuvântul evangheliei. Astfel, am fost conduși să facem un „control” inimii noastre, pentru a putea observa cum stăm cu sănătatea inimii. La sfârșitul sfintei liturghii fr. Mihail, parohul comunității, a luat cuvântul și a adresat un gând de mulțumire tuturor celor care au participat și au contribuit ca sărbătoarea să fie cât mai frumoasă. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească în sala mare a oratoriului, moment de comuniune și bucurie.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru aceste zile de har! Pace și bine!

Fr. Irimia Bejan OFMCap.

Album foto:Parohiile romano-catolice din Urziceni și Slobozia în sărbătoare

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.