Onesti: Saptamana Ecumenica

Noi, Frații Capucini, aici, la Onești, în octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor, am căutat să urmăm sfatul apostolului Paul „Rugați-vă fără încetare”, împreună cu preoții și credincioșii din parohiile atât romano – catolice cât și ortodoxe. Am avut mai multe momente de rugăciune în comun în diferitele parohii dar și în comunitățile noastre ne-am rugat fără încetare pentru ca bunul Dumnezeu să trimită asupra noastră pe Duhul Sfânt ca să convertească inimile noastre, să îndepărteze din viața noastră din limbajul nostru orice ar fi împotriva unității, prejudecăți, sentimente ostile, dușmănii etc.

Am început săptămâna de rugăciune la Casa Ecumenică Centrul de Ecumenism de la Onești unde prin participarea a numeroși preoți ortodocși și catolici cât și laici, apoi ne-am rugat în Parohia ortodoxă Sf. Nicolae la fel cu o participare masivă.
Luni, 21 ianuarie ziua a IV a ne-am rugat în cripta sanctuarului Fericitul Ieremia ca prin mijlocirea sa poporul român să-și regăsească unitatea în credință, faptă și cuvânt, când de obicei se fac devoțiunile în cinstea acestui fericit român.
Următoarea întâlnire a avut loc marți la Parohia „Sfinții apostoli Petru și Paul“ din Onești. Încheierea octavei a fost celebrată la Surorile lui Isus Răscumpărătorul o celebrare dedicată întru totul Sf. Fecioare Maria. Aceea care ne duce pe toți de mână la Fiul Său preaiubit Isus Cristos.
Am încheiat și acest an săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor dar cu părere de rău căci era așa de frumos să ne rugăm împreună creștini catolici și ortodocși și simțeam în inimile noastre că trebuie să facem mai mult. Am putut să ne cunoaștem mai mult și acest lucru este foarte importat căci dacă ne cunoaștem mai mult învățăm să ne iubim mai mult. Ne-am propus să nu lăsăm să treacă un alt an până ne vom mai ruga împreună ci să căutăm și alte momente, ca iubire lui Dumnezeu să triumfeze în lume.
Dumnezeu să ne însoțească.

Fr. Eugen Giurgică, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.