Onesti: Primitia fratelui Iustinian Lucaci


În ziua de 29 septembrie 2007, Pr. Iustinian Lucaci, OFM Cap., a fost hirotonit preot la Arienzo (Caserta), în Italia, iar duminică 28 octombrie 2007 a celebrat prima sfântă Liturghie în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Paul“ din Onești și împreună cu familia sa și întreaga comunitate a mulțumit lui Dumnezeu pentru harul consacrării întru Cristos, marele preot. Este al doisprezecelea preot din Onești.

Cel care i-a deschis drumul sfintei Preoții a fost pr. Ioan Caităr, pensionar, care locuiește în Onești și care a participat la sărbătoare.

Confrații capucini împreună cu preoții invitați, persoanele consacrate și credincioșii, în număr foarte mare, l-au întâmpinat pe noul preot la intrarea în cartierul catolic, apoi a urmat sfânta Liturghie în biserică.

Emoționant a fost momentul oferirii darurilor când familia și părinții părintelui primițiant au adus la treptele altarului daruri: pâine și vin, precum și o fotografie a părintelui pe când era la grădiniță. La sfârșitul acestei sărbători părintele primițiant a mulțumit bunului Dumnezeu, părinților pentru darul vieții, pr. custode Ubaldo Oliviero, pr. decan Iosif Păuleț, pr. Ferenț Tancău, celorlalți preoți, formatorilor, și tuturor celor de față pentru sprijinul și rugăciunea lor în timpul formării sale spre Preoție.

Numărul mare de preoți și credincioși, corul „Caelestis“ al parohiei, fanfara și călăreții prin contribuția lor au dat o notă de mare solemnitate, care i-a impresionat pe toți, ajutându-i să trăiască din plin bucuria sărbătorii.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.