ONEȘTI – PRIMA SERIE DE EXERCIȚII SPIRITUALE ANUALE PENTRU FRAȚII CAPUCINI (9-15 MAI 2021)

EXERCIȚII SPIRITUALE

În perioada 9-15 mai, mai mulți frați capucini ai Custodiei „Fericitul Ieremia” s-au întâlnit la Centrul de spiritualitate franciscano-capucină și de activitate ecumenică „Domus Mariae” din Onești, pentru a participa la prima serie de exerciții spirituale din acest an. 

Sub călăuzirea părintelui Marius Vătămănelu, OFM Conv., am fost călăuziți spre redescoperirea importanței virtuților teologale și cardinale în viața consacrată. Am fost introduși treptat în cadrul exercițiilor, pornind de la un îndemn important atât al acestor zile cât și al întregii vieți: „viața interioară este ceea ce Domnul vrea să facă pentru noi”. Pornind de la acest îndemn am descoperit că Dumnezeu, prin virtuțile teologale și cardinale, ne invită la fericire. Dar pentru a putea să pătrundem în această fericire suntem invitați să-i dedicăm timp lui Dumnezeu. Stând împreună cu Domnul, mai ales în adorație, ne punem la „școala iubirii divine”. Dedicându-i timp lui Dumnezeu, descoperim importanța întâlnirii cu El, iar mai apoi importanța întâlnirii cu aproapele. La „școala iubirii”, învățăm virtuțile, pentru ca mai apoi să putem merge în întâmpinarea fraților.

La sfârșitul acestor zile binecuvântate, suntem recunoscători bunului Dumnezeu şi tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea lor. Un gând special de mulțumire îndreptăm către părintele predicator Marius, pentru iubirea frățească şi spiritul fratern cu care ne-a împărtășit din darul Domnului, ajutându-ne să fim mai conștienți de modul cum acționează Dumnezeu în viața noastră.

La Liturghia de încheiere, a fost prezent și custodele fraților capucini din România, părintele Leon Budău. Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea finală cu Sfânta Cruce, acordată de părintele predicator.

Suntem încrezători că harul Domnului, primit în aceste zile de exerciții spirituale, va aduce roade în sufletul fiecăruia şi în comunitatea noastră. Mulțumim Domnului pentru aceste zile de har!

Fr. Benchea Joca Adrian, OFMCap.

Album foto: ONEȘTI – PRIMA SERIE DE EXERCIȚII SPIRITUALE ANUALE PENTRU FRAȚII CAPUCINI (9-15 MAI 2021)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.