Oneşti: Invitaţie la pelerinajul de toamnă al persoanelor consacrate din Dieceza de Iaşi

Oneşti: Invitaţie la pelerinajul de toamnă al persoanelor consacrate din Dieceza de Iaşi

Persoanele consacrate din Dieceza de Iaşi se vor întâlni la Sanctuarul diecezan „Fericitul Ieremia” din Oneşti în ziua de sâmbătă, 14 octombrie 2023.

„Biserica, familia lui Dumnezeu” este tema noului An Pastoral ce a început deja duminică, 24 septembrie 2023, în Dieceza de Iaşi, pentru că „Biserica – aşa cum spune PS Iosif Păuleţ în scrisoarea sa de prezentare a Anului Pastoral 2023-2024 – este familia copiilor lui Dumnezeu în lume, este casa Tatălui ceresc care are mereu porţile deschise pentru toţi fiii săi (cf. Evangelii Gaudium 46-47). Biserica este familia în care se iubeşte şi în care suntem iubiţi”.

Dragi persoane consacrate şi noi, ca familie a celor consacraţi prin voturile călugăreşti, facem parte din marea familie a lui Dumnezeu care este Biserica. Pe această temă, şi noi, persoanele consacrate, suntem invitaţi să ne alăturăm cu viaţa noastră consacrată, prin carisma şi activităţile noastre zilnice de formare, acestei teme diecezane: „Biserica, familia lui Dumnezeu”.

Aşadar, ca un prim program al nostru, la acest început de an pastoral, avem posibilitatea de a aprofunda această temă a comuniunii, printr-o conferinţă specifică prezentată de pr. Leon Budău, OFMCap., custode al Fraţilor Franciscani Minori Capucini din România, cu prilejul pelerinajul nostru anual, care a fost propus de pr. Cristian Blajut, OFMConv., vicar episcopal cu secţiunea Viaţa Consacrată, pentru ziua de 14 octombrie 2023.

Vă invit, deci, să ne adunăm din toate cele cinci zone ale diecezei la Sanctuarul diecezan „Fericitul Ieremia” din Oneşti, al Fraţilor Capucini, unde ne vom bucura de următorul program:

  • 9.00 – Sosirea

  • 9.30 – Conferinţa cu tema: „Viaţa Consacrată în Biserică, familia lui Dumnezeu”, prezentată de pr. Leon Budău, custode OFMCap.

  • 10.30 – Discuţii în grupuri mici

  • 11.30 – Sfânta Liturghie

  • 12.30 – Prânzul oferit de Fraţii Capucini

  • 13.45 – Discuţii în plen

  • 15.00 – Încheierea cu binecuvântarea finală a pr. Cristian Blajuţ OFMConv., vicar episcopal cu secţiunea Viaţa Consacrată în Dieceza de Iaşi.

Vă aşteptăm cu drag, în număr cât mai mare!

Pr. Alexandru Olaru, OFMConv.,
secretar diecezan cu Viaţa Consacrată

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.