Onesti: Intoarcerea fericitului Ieremia in patrie (31 mai)


De mult timp auzim vorbindu-se de fericitul Ieremia și iată că a sosit și timpul să-l avem în mijlocul nostru pentru totdeauna. Un vis al multor credincioși și al fericitului Ieremia s-a împlinit.

Pentru capucinii din România și din Italia și pentru întreaga Biserică locală de Iași sâmbătă, 31 mai 2008, a fost o mare și sfântă zi, deoarece la Onești, la ora 9.30 au fost primite sfintele moaște ale fericitului Ieremia, la intrare în oraș, apoi au fost purtate în procesiune până la sanctuar, unde la ora 11.00 s-a celebrat sfânta Liturghie pontificală în frunte cu păstorul Diecezei de Iași, PS Petru Gherghel, care a fost înconjurat de alți trei episcopi: ÎPS Ioan Robu, PS Anton Coșa, PS Florentin Crihălmeanu și de pr. Felice Cangelosi, vicar general al Fraților Capucini, pr. Leonardo Izzo, ministrul provincial din Napoli și pr. Ioan Ciuraru, ministru provincial al Fraților Conventuali, participând și un mare număr de preoți, persoane consacrate, autorități civile și credincioși.

După sfânta Liturghie celebrată afară, sfintele moaște au fost purtate de frații capucini în criptă, unde au fost expuse spre venerare credincioșilor, pentru totdeauna, așa cum ne-a asigurat părintele Ubaldo Oliviero, custodele Fraților Minori Capucini.

Pentru toți cei prezenți a fost o zi în care au crescut în har și în cunoașterea lui Cristos și au văzut măreția lui Dumnezeu arătată în sfinții săi.

Ne rugăm în continuare fericitului Ieremia spre a mijloci harurile de care avem mai mare nevoie spre a fi și noi cetățeni ai cerului.

Fericite Ieremia, roagă-te pentru noi!

Pace și bine!

Fr. Eugen Murariu

Album foto: Onesti: Intoarcerea fericitului Ieremia in patrie (31 mai)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.