Oneşti: Exerciţii spirituale pentru fraţii capucini

Oneşti: Exerciţii spirituale pentru fraţii capucini

În perioada 8-13 mai, zece frați capucini ai Custodiei „Fericitul Ieremia” s-au întâlnit la Centrul de spiritualitate franciscano-capucină și de activitate ecumenică „Domus Mariae” din Onești, pentru a participa la prima serie de exerciții spirituale din acest an. Relatorul acestor zile a fost părintele Giovanni Crisci, frate capucin din Provincia Campania Basilicata, care, printre slujirile pe care le desfășoară în conventul din Avellino (Italia) se ocupă și de îngrijirea spirituală a persoanelor aflate în spatele gratiilor, fiind capelan la o închisoare în Avellino.

Sub călăuzirea fratelui Giovanni am fost conduși la „școală”, întrucât tema acestor zile de exerciții a fost: „La școala milostivirii cu Maria în cenacol”. Am fost introduși treptat în cadrul exercițiilor, pornind de la un îndemn important atât al acestor zile cât și al întregii vieți: „cu toții suntem elevi la școala vieții pentru a învăța să trăim viața noastră, avându-i ca maeștri pe Isus Cristos și pe mama Sa, Preasfânta Fecioară Maria”. Pornind de la acest îndemn, am căutat să reflectăm asupra celor trei virtuți teologale: credința, iubirea și speranța. Iar mai apoi ne-am oprit spre a reflecta asupra milostivirii lui Dumnezeu, asupra prieteniei și nu în ultimul rând asupra anumitor aspecte ce privesc relațiile fraterne.

La sfârșitul acestor zile binecuvântate, suntem recunoscători bunului Dumnezeu și tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea lor. Un gând special de mulțumire îndreptăm către fratele predicator Giovanni, pentru iubirea frățească și spiritul fratern cu care ne-a împărtășit din darul Domnului, ajutându-ne să fim mai conștienți de modul cum acționează Dumnezeu în viața noastră. Suntem încrezători că harul Domnului, primit în aceste zile de exerciții spirituale, va aduce roade în sufletul fiecăruia și în comunitatea noastră. Mulțumim Domnului pentru aceste zile de har!

Fr. Albert Iștoc OFMCap.

Album foto: Oneşti: Exerciţii spirituale pentru fraţii capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.