Onești – Deschiderea noului an școlar la Seminarul Capucin (13 septembrie 2014)

Un nou început…
sub privirea fericitului Ieremia

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Sâmbătă, 13 septembrie 2014, într-un climat de sărbătoare și bucurie fraternă, a avut loc deschiderea noului an școlar la Seminarul Capucin „Fericitul Ieremia” din Onești.

Încă de dimineață, seminariștii capucini, însoțiți de părinții lor, au început să populeze curtea sanctuarului „Fericitul Ieremia” din Onești, pe chipurile tuturor radiind bucuria regăsirii după perioada de vacanță estivă.  

Nu lipseau nici emoțiile, mai ales în rândul elevilor de clasa a IX-a, pregătiți să înceapă un nou drum în viață, cu multă speranță dar și cu mult entuziasm.      

La ora 11.00 s-a celebrat sfânta Liturghie, prezidată de pr. Cristinel Ghiurca, directorul seminarului, însoțit fiind și de ceilalți doi formatori, pr. Daniel Cosmin Constantin și pr. Irimia Bejan.         

Reluând câteva fraze din evanghelia zilei, părintele Cristinel i-a invitat pe seminariști să își clădească viața pe stâncă, adică pe Cristos, îndemnându-i și pe părinți să contribuie cu rugăciunea lor la formarea fiilor lor, care se pregătesc să devină slujitori ai Domnului. 

După sfânta Liturghie a avut loc o scurtă ședință cu părinții, pentru ca mai apoi, cu toții, să împărtășim câteva momente de fraternitate, odată cu servirea prânzului. 

Încredințându-i lui Dumnezeu chemarea noastră, implorăm mijlocirea sfântului Francisc de Assisi și a fericitului Ieremia Valahul, pentru ca Dumnezeu să ducă la îndeplinire lucrarea pe care a început-o în noi. 

Seminarist Onescu Alexandru Isidor

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.