ONEȘTI – A DOUA SERIE DE EXERCIȚII SPIRITUALE ANUALE PENTRU FRAȚII CAPUCINI

Exerciții spirituale pentru Frații Capucini

În perioada 27 august-2 septembrie, 13 frați capucini ai Custodiei “Fericitul Ieremia” s-au întâlnit la Centrul de spiritualitate franciscano-capucină și de activitate ecumenică “Domus Mariae” din Onești, pentru a participa la a doua serie de exerciții spirituale din acest an. 

Tema acestor exerciții spirituale a fost “Discipolul pe care îl iubea Isusˮ, tema în care am fost călăuziți de fratele Lucian Iosif Dumea, OFMCap., finalitatea exercițiilor fiind aceea de a redescoperi, asemenea discipolului pe care îl iubea Isus, iubirea lui Dumnezeu. Meditațiile acestor zile au avut ca punct central imaginea discipolului: primele meditații au evidențiat faptul că discipolul este format din trup, suflet și spirit, și ne-au ajutat să cunoaștem și să conștientizăm umanitatea noastră cu limitele și fragilitățile sale; mai apoi, în partea a doua a exercițiilor având mereu în fața noastră textele în care se vorbește despre discipolul iubit, am fost conduși să descoperim iubirea lui Dumnezeu în situațiile concrete ale vieții. Momentele de meditație au fost alternate cu cele de adorație, contemplație și rugăciune comunitară.

La sfârșitul acestor zile binecuvântate, suntem recunoscători bunului Dumnezeu şi tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea lor. Un gând special de mulțumire îndreptăm către părintele predicator Lucian, pentru iubirea frățească şi spiritul fratern cu care ne-a împărtășit din darul Domnului, ajutându-ne să fim mai conștienți de modul în care acționează Dumnezeu în viața noastră.

Suntem încrezători că harul Domnului, primit în aceste zile de exerciții spirituale, va aduce roade în sufletul fiecăruia şi în comunitatea noastră. Mulțumim Domnului pentru aceste zile de har!

Fr. Benchea Joca Adrian, OFMCap.

Album foto: ONEȘTI – A DOUA SERIE DE EXERCIȚII SPIRITUALE ANUALE PENTRU FRAȚII CAPUCINI

 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.