Onești, 23-25 martie. Întâlnirea de primăvară a fraților capucini

Întâlnirea de primăvară  a fraților capucini

Adevăratul frate este acela care merge acolo unde nimeni nu vrea să meargă”. Astfel a definit Ministrul nostru general, fr. Mauro Johri, identitatea noastră și cu aceste cuvinte, des repetate de-a lungul celor 3 zile de formare, și-a început dialogul cu noi fr. Rocco Timpano, secretar general al comisiei formative din cadrul Curiei generale a Ordinului nostru.
Scopul acestei perioade de reculegere și formare a fost tocmai acesta: definirea identității noastre concrete aici, pe meleagurile natale ale Fericitului Ieremia.
A identifica “noile locuri de misiune”, “noile sfidări”, pe care lumea globalizată și secularizată în care trăim ni le impune, a fost misiunea noastră în cadrul întâlnirilor de grup, unde am căutat să identificăm unde și în ce mod putem fi utili acelora care au nevoie de noi, acelora care sunt neglijați de societate, acelora care nu știu cui să i se adreseze pentru o mână de ajutor.
Sintetizând, creativitatea și disponibilitatea au fost identificate ca fiind cheile de lectură a spiritului de minoritate, care face parte din însăși identitatea urmașilor sf. Francisc.
Și nu se putea o încheiere mai fericită a acestei întâlniri decât aceea de a fi adunați cu toții în jurul  raclei moaștelor Fer. Ieremia, în ziua în care biserica întreagă sărbătorește acel neprețuit da spus de Sfânta Fecioară Maria lui Dumnezeu, acel da care, așa cum spun sfinții părinți ai Bisericii, a schimbat soarta întregii omeniri, acel da care l-a însuflețit pe Fer. Ieremia și care ar trebui să ne însuflețească și pe noi în misiunea noastră de a fi și noi, la rândul nostru, o părticică activă în acel da spus de Maria lui Dumnezeu.

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.