O.F.S. – Capitol național electiv

Onești: Capitolul Național Electiv al Ordinului Franciscan Secular

În perioada 27-29 mai  2011 la Centrul de spiritualitate franciscano-capucină și activitate ecumenică din Onești s-a desfășurat cel de-al doilea capitol național electiv al O.F.S. pentru alegerea noului consiliu național O.F.S.

În cadrul acestor zile s-au ținut meditații asupra vieții fraterne si de trăire a carismei franciscane în mijlocul familiei și în societatea de astăzi. Au fost prezenți circa 50 de miniștri ai fraternităților locale din cele trei regiuni ale României Moldova-Muntenia, Transilvania de Vest și Transilvania de Est, de limbă română și de limbă maghiară, care au prezentat întregii adunări fraternitățile lor și diferitele activități prin care fiecare fraternitate exprimă și trăiește carisma franciscană.

Capitolul a fost condus de Giuseppe Faila în calitate de președinte, delegat al ministrului general O.F.S. ministru național al Italiei și consilier internațional, Pr. Fabrizio Ciampicalli  O.F.M. delegat al asistentului  spiritual general și asistent național O.F.S. Italia. Vincenzo Picciano consilier național și econom național O.F.S. Italia.

A fost realeasă în slujirea de ministră națională Frâncu Celina din fraternitatea Cluj și alți șase membri ca și consilieri pentru diferitele sarcini ale consiliului de slujire a întregii fraternități naționale.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate harurile primite în aceste zile și că l-a trimis pe Duhul Sfânt asupra tuturor participanților luminându-i în a alege după voința lui Dumnezeu.

Fr. Eugen Giurgică O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.