Noi beatificări

Beatificarea fr. Andrei din Palazuelo O.F.M. Cap.

Miercuri, 27 martie, papa Francisc l-a primit în audiență pe cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților, prilej cu care a autorizat sus-numita Congregație pentru promulgarea decretelor de beatificare a 63 de slujitori ai lui Dumnezeu.

Vestea aceasta a adus mare bucurie în rândul poporului român, întrucât printre cei care urmează să fie ridicați la cinstea altarelor se numără și Mons. Vladimir Ghika, martirizat la București la data de 16 mai 1954. 

Bucurie este și pentru Ordinul Fraților Minori Capucini care mai numără, astfel, încă un frate de-al nostru în rândul celor care urmează să fie declarați fericiți, în persoana fr. Andrei din Palazuelo.

Acest frate capucin s-a născut la 8 mai 1883 și a îmbrăcat haina capucină la 31 iulie 1899, în cadrul Provinciei capucine de Castilia, emițând profesiunea religioasă un an mai târziu.

A fost profesor de filosofie, arhivist provincial, scriitor și renumit director spiritual. La 20 iulie 1936 a fost constrâns să părăsească conventul din Madrid pentru ca, la numai 10 de zile de la aceasta, să fie ridicat din locul unde se refugiase alături de alți preoți de către militarii Frontului Popular. 

Deși a protestat că nu a făcut niciodată rău nimănui, și-a păstrat mereu atitudinea senină; fiind dus în afara orașului, a fost masacrat în aceeași noapte (30 iulie 1936). Este primul din grupul celor 12 confrați capucini din conventele din Madrid și El Pardo asasinați de către marxiști in odium fidei între anii 1936-1938, pentru simplul motiv de a fi preoți sau persoane consacrate. 

Pe lângă aceștia merită să fie amintit și fr. Toma din Olera O.F.M. Cap., care urmează să fie beatificat la data de 21 septembrie 2013. 

Pentru toți aceștia nu putem decât să îi mulțumim Domnului, pentru că prin exemplul acestor sfinți primim puterea de a împlini voința lui Dumnezeu, și ne bucurăm de mijlocirea lor neîntreruptă.

Frații Capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.