ÎNTALNIREA DE POSTUL MARE A FRAȚILOR CAPUCINI DIN ROMÂNIA

ÎNTALNIREA DE POSTUL MARE A FRAȚILOR CAPUCINI DIN ROMÂNIA

Sâmbătă, 13 martie 2021, frații capucini din Custodia „Fericitul Ieremia”, s-au reunit la Onești pentru o zi de reculegere și de pregătire a Sărbătorii Învierii Domnului. Această întâlnire a fost precedată de întâlnirea guardianilor capucini din România în ziua precedentă.

Meditația din ziua de reculegere a fost ținută de către pr. Alois Moraru, paroh la biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, Onești. Părintele Alois și-a început meditația cu un citat din sfântul Ioan al Crucii: „În ce priveşte truda, cu cât e mai mare, cu atât e mai bine! Ce ştie cel ce n-a pătimit pentru Cristos? Cu cât te îndepărtezi de lucrurile pământeşti, cu atât te găseşti mai aproape de Dumnezeu!”. Pornind de la acest citat, părintele a subliniat pe de o parte rolul trudei în viața spirituală, iar pe de altă parte a subliniat importanța îndepărtării de lucrurile pământești pentru a ne apropia de Dumnezeu.

În partea a doua a meditației sale, părintele Alois a făcut o prezentare istorică a activității ordinelor călugăreşti pe teritoriul Diecezei de Iaşi. Prin această prezentare, părintele a dorit să întărească cu mărturia istoriei importanța trudei și a dezlipirii de cele pământești.

A urmat celebrarea Sfintei Liturghii, prezidată de fr. Leon Budău, custodele Fraților Minori Capucini din România, în biserica inferioară a Sanctuarului „Fericitul Ieremia Valahul”.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă fraternă, urmată de urările pascale anticipate transmise de custode tuturor fraților capucini.

Benchea-Joca Adrian, O.F.M. Cap.

Album foto: ÎNTALNIREA DE POSTUL MARE A FRAȚILOR CAPUCINI DIN ROMÂNIA

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.