Întâlnirea de Postul Mare a Fraților Capucini din România

Întâlnirea de Postul Mare a Fraților Capucini din România

Sâmbătă, 2 aprilie 2022, în conventul „Fericitul Ieremia” din Onești, a avut loc întâlnirea de Postul Mare a Fraților Capucini din România. Evenimentul a fost precedat de întâlnirea guardianilor capucini din țară, care a avut loc vineri, 1 aprilie. Întâlnirea de sâmbătă a fraților capucini a fost un moment de bucurie și împărtășire fraternă, o zi de reculegere în vederea pregătirii pentru solemnitatea Învierii Domnului ce se apropie.

Meditația din ziua de reculegere a fost ținută de către Sr. Angela  Tauchen, din congregația Clarisele Franciscane ale Preasfântului Sacrament având ca temă un verset luat din evanghelia Sfântului Matei:„Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi…”(Mt 7,1). După această meditație a avut loc un moment de împărtășire, moment în care frații au vorbit despre activitățile, evenimentele care s-au desfășurat sau se vor desfășura în fraternitățile custodiei.

A urmat celebrarea Sfintei Liturghii, prezidată de Fr. Leon Budău, custodele Fraților Minori Capucini din România, în biserica inferioară a Sanctuarului „Fericitul Ieremia Valahul”.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă fraternă, urmată de urările pascale anticipate transmise de custode tuturor fraților capucini.

fr. Ocavian Vacaru OFMCap.

Album foto: Întâlnirea de Postul Mare a Fraților Capucini din România

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.