Iasi: Vizita relicvei fericitului Ieremia

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Iași în frunte cu PS Petru Gherghel, au trăit un eveniment memorabil, luni, 21 mai 2018, prin prezența relicvei fericitului Ieremia, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aducerea moaștelor sale în țară. Totodată este pentru prima dată când, după voința Sfântului Părinte Francisc, Biserica o comemorează pe Sfânta Fecioară Maria ca Maică a Bisericii.

Alături de PS Petru Gherghel, de pr. Paul Budău, paroh și decan de Iași, și de ceilalți preoți vicari, precum și de alți preoți din Iași, au luat parte la acest moment special și numeroși credincioși din comunitate.

După primirea solemnă a casetei cu relicva prețioasă, a salutului din partea PS Petru Gherghel și a părintelui paroh, preoții și credincioșii s-au îndreptat în procesiune în catedrală, unde au luat parte la recitarea sfântului Rozariu cu Litania bavareză, și apoi la celebrarea sfintei Liturghii solemne, prezidată de PS Aurel Percă.
Părintele capucin Ubaldo Oliviero, în calitate de reprezentant principal al acestui pelerinaj, a vorbit despre importanța acestui eveniment, iar părintele predicator Flavian Gondoș, tot din Ordinul Fraților Minori Capucini, în cadrul cuvântului de învățătură, a vorbit despre drumul de sfințenie pe care l-a parcurs fericitul Ieremia, începând din familie, unde a primit o educație profund religioasă și unde a încolțit și vocația sa la viața consacrată.

„Fericitul Ieremia este un sfânt genuin – spunea părintele predicator – din poporul nostru credincios, ceea ce trebuie să ne facă să credem că sfințenia nu e un privilegiu, o exclusivitate rezervată doar unora, ci sfințenia este scopul fiecărui creștin botezat. Acest fericit din poporul nostru este un exemplu în urmarea lui Cristos și în slujirea celor nevoiași”.

La sfârșitul sfintei Liturghii, PS Aurel Percă a mulțumit pentru privilegiul de a avea în mijlocul credincioșilor de la catedrală relicva fericitului Ieremia, care se află într-un pelerinaj în Dieceza de Iași, și pentru toate harurile pe care Dumnezeu le-a oferit pentru meritele acestui slujitor credincios al său.

După celebrarea euharistică, la care credincioșii s-au rugat și pentru ridicarea la demnitatea de sfânt a fericitului Ieremia, credincioșii pe rând au atins cu respect și prețuire relicva fericitului Ieremia, încredințându-i prin rugăciune intențiile și dorințele pentru binele familiilor lor.

Pentru mulți dintre cei care au rămas măcar o clipă în rugăciune, acest popas a devenit ocazia unei întâlniri benefice cu harul lui Dumnezeu. Fie ca Dumnezeu să reverse peste toți harul păcii, al unității și al dragostei!

Alin-Corneliu Sabău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în 21 mai: Iași: Vizita relicvei fericitului Ieremia

Înregistrarea video a acestui eveniment:

Preluat de pe www.ercis.ro

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.