Hramul Conventului „Sfântul Padre Pio” din Roman

Hramul Conventului „Sfântul Padre Pio” din Roman

Joi, 23 septembrie 2021, întreaga Biserică Catolică l-a sărbătorit pe Sfântul Padre Pio din Pietrelcina. Cu această ocazie s-a celebrat și hramul Conventului “Sfântul Padre Pio” din Roman. Liturghia de hram, precedată de rugăciunea Rozariului, a fost celebrată în Biserica „Isus, Bunul Păstor” la ora 18.00. Au luat parte la această sărbătoare persoane consacrate din diferite congregații religioase, terțiari franciscani, membrii ai grupului de rugăciune ,,Padre Pio” și credincioși din parohiile din localitate și din alte localități.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de către fr. Leon Budău, custodele Fraților Minori Capucini din România, împreună cu aproximativ 17 preoți concelebranți, iar un preot a asigurat sacramentul spovezii, atât înainte de celebrare cât și în timpul ei. Cuvântul de învățătură a fost ținut de fratele capucin Ciprian Vacaru, care a evidențiat faptul că Padre Pio a fost o adevărată icoană a lui Cristos. Acest umil frate capucin a fost cel care a întruchipat în viața sa imaginea lui Cristos. A întruchipat în el atât de bine viața Mântuitorului încât Dumnezeu l-a însemnat cu semnele pătimirii Fiului său, Isus Cristos având și purtând stigmatele, rănile lui Isus în trupul său. În cuvântul rostit de fr. Ciprian au fost evidențiate și alte aspecte ale vieții sfântului Padre Pio, printre care se remarcă rugăciunea intensă, munca asiduă în îngrijirea sufletelor prin sacramentul spovezii și importanța sfintei liturghii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, fr. Octavian Vacaru, guardianul Conventului, a înălțat un gând de mulțumire și recunoștință față de Bunul Dumnezeu pentru darul Sfântului Padre Pio și pentru toate harurile pe care le-a revărsat asupra tuturor, iar totodată, în numele fraternității, a mulțumit tuturor celor care au participat și contribuit la această frumoasă sărbătoare.

Sfinte Padre Pio, roagă-te și mijlocește pentru noi! 

Fr. Alexandru Gabriel Călărașu OFM Cap.

Album foto: Hramul Conventului „Sfântul Padre Pio” din Roman

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.