Hramul conventului „Sfântul Padre Pio” din Roman

Luni, 23 septembrie 2019, întreaga Biserică Catolică l-a sărbătorit pe Sfântul Padre Pio din Pietrelcina. Cu această ocazie Frații Capucini au celebrat și hramul Conventului „Sfântul Padre Pio” din Roman.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la ora 18.00, în Biserica locală „Isus Bunul Păstor” de Excelența sa Iosif Păuleț, Episcop de Iași. Alături de el au concelebrat 23 de preoți, frați capucini cât și preoți veniți din parohiile apropiate, dar și din cadrul altor Ordine sau Congregații religioase.

Pr. Octavian Vacaru OFMCap a împărtășit cuvine de har cu privire la această sărbătoare pornind de la importanța Sfintei Liturghii în viața creștinului și mai ales în viața de frate și de preot a lui Padre Pio, care trăia Sfânta Liturghie în profunzime. Viața de sfințenie a lui Padre Pio se poate întrezării în lecturile propuse cu ocazia acestei sărbători. În prima lectură, luată din cartea profetului Ieremia, se vorbește despre milostivirea lui Dumnezeu, calitate pe care și Padre Pio a avut-o și, asemenea lui Dumnezeu, a dăruit-o fiilor lui Dumnezeu la scaunul de spovadă. Pentru a putea oferi acest mare dar al milostivirii Padre Pio obișnuia să petreacă mult timp în dialog cu Dumnezeu, prin rugăciune. Considera că lumea e însetată de Dumnezeu și el dorea mult ca să îl ducă pe Dumnezeu în inimile oamenilor și pe oameni în inima lui Dumnezeu. Această relație intimă cu Dumnezeu a devenit evidentă când Padre Pio a primit și a purtat stigmatele Domnului nostru Isus Cristos, timp de 50 de ani. Asemenea sfântului Paul în Scrisoarea către Galateni, Padre Pio a trăit realitatea Crucii in profunzimea ei, realitatea iubirii pe care Dumnezeu o are față de noi oamenii. Padre Pio mărturisea că a fost “devorat de iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele “. La finalul omiliei, pr. Octavian a invitat pe cei prezenți la Sfânta Liturghie să nu le fie frică să fie sfinți.

La finalul Sfintei Liturghii, Excelența sa și-a exprimat bucuria de a putea fi prezent la sărbătoarea hramului fraților Capucini. Pr Leon Budău, guardianul Fraților din Conventul “Padre Pio” din Roman, a mulțumit Excelenței sale, precum și tuturor preoților concelebranți și celor care au binevoit să ajute ca această sărbătoare să fie atât de frumoasă.

Fr Alois Bulai, OFMCap

Album foto: HRAMUL CONVENTULUI „SFÂNTUL PADRE PIO” DIN ROMAN

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.