Hramul bisericii „Preasfânta Inimă a lui Isus” Slobozia (IL)

Hramul bisericii „Preasfânta Inimă a lui Isus” Slobozia (IL)

Duminică, 26 iunie, credincioșii romano-catolici din Slobozia au celebrat hramul bisericii parohiale închinată Preasfintei Inimi a lui Isus.

Sfânta Liturghie solemnă a fost prezidată de Pr. Ionel Pojum, decan de Brăila și preot paroh la parohia Adormirea Maicii Domnului – Brăila, alături de care au concelebrat pr. Leon Budău – custodele Fraților Minori Capucini, pr. Mihail Văcaru – paroh al bisericii și cei 2 vicari: pr. Adrian Cojoc și pr. Irimia Bejan.
Ne-am bucurat că la celebrare au participat numeroși credincioși din comunitate, precum și oaspeți veniți din alte orașe în semn de comuniune.

În cadrul omiliei, pr. Ionel Pojum a pus accentul pe icoana Preasfintei Inimi a lui Isus, explicând fiecare detaliu care o compune, dar și pe exemplul Sf. Margareta Alacoque, o călugăriță din secolul XVII, care a avut numeroase viziuni în care Isus i-a încredințat dorința Sa arzătoare de a fi iubit de oameni și planul său de a-și arăta Inima cu toate comorile ei de iubire.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți și celor care s-au implicat pentru a face o sărbătoare cât mai frumoasă, invitându-i pe toți la o agapă frățească.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dăruit prin harurile Sale prilejul de a trăi cu bucurie în comunitate această sărbătoare și îl rugăm în continuare să mijlocească asupra noastră.

Isuse cu inima blândă și smerită,
Fă inima noastră asemenea cu inima Ta!

fr. Adrian Cojoc OFMCap.

Album foto: http://Hramul bisericii „Preasfânta Inimă a lui Isus” Slobozia (IL)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.