HRAMUL BISERICII „FERICIȚII EPISCOPI MARTIRI GRECO-CATOLICI ROMÂNI” DIN TÂRGU LĂPUȘ

HRAMUL BISERICII „FERICIȚII EPISCOPI MARTIRI GRECO-CATOLICI ROMÂNI” DIN TÂRGU LĂPUȘ

În ziua de 2 iunie, în calendarul liturgic al Bisericii Greco-Catolice din România, sunt comemorați Fericiții Episcopi Martiri Greco-Catolici Români: Valeriu Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hossu. Cu această ocazie,  duminică, 5 iunie, comunitatea fraților minori capucini din Târgu Lăpuș au celebrat hramul bisericii închinate Fericiților Episcopi greco-catolici martiri pentru credință.

Sfânta Liturghie a fost celebrată la ora 17.00, în curtea mănăstirii de părintele paroh și protopop Hodiş Ioan Silviu Albu, împreună cu aproximativ douăzeci și cinci de preoți. La această frumoasă sărbătoare au luat parte persoane consacrate și un număr frumos de credincioși veniți atât din Târgu Lăpuș, cât și din alte sate. Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Langa Cristian Vladimir.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Cristinel Ghiurca, starețul Conventului „Sfinții îngeri păzitorii” din Târgu Lăpuș, a mulțumit părintelui predicator, preoților concelebranți, care au binevoit să se alăture comunității fraților capucini în celebrarea acestei sărbători, părintelui paroh Hodiş Ioan Silviu Albu, credincioșilor prezenți, precum și tuturor acelora care au contribuit la pregătirea hramului, fie pe plan material fie pe plan spiritual, pentru ca celebrarea sărbătorii să fie o laudă de bună mireasmă adusă bunului Dumnezeu.

Fericiții Episcopi Martiri Greco-Catolici Români să mijlocească pentru fiecare dintre noi darurile de care avem mai mare nevoie, pentru ca astfel și noi, asemenea lor, să putem fi adevărați martori ai lui Cristos în lumea de astăzi. Pace și bine!

Fr. Octavian Vacaru OFMCap.

Album foto: HRAMUL BISERICII „FERICIȚII EPISCOPI MARTIRI GRECO-CATOLICI ROMÂNI” DIN TÂRGU LĂPUȘ

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.