Hram si inceput de noviciat la Conventul “Sfantul Francisc de Assisi” din Borzesti

Pe 17 septembrie, sărbătoarea “Stigmatizării Sf. Francisc”, la Conventul din Borzești al Fraților Minori Capucini din Romania a avut loc sărbătoarea hramului și îmbrăcarea “hainei de probă” pentru doi dintre postulanții ce au cerut să trăiască o nouă viață de credință după exemplul sf. Francisc, al Fericitului Ieremia Valahul și a altor sfinți capucini. Prin exprimarea acestei dorințe în fața Custodelui, fr. Leon Budău și prin îmbrăcarea “hainei de probă”, frații Sorin Lupu și Andrei Moisă au devenit membri ai tinerei fraternități capucine din Romania, aflată sub ocrotirea ilustrului nostru confrate și predecesor pe calea sfințeniei, Fericitul Ieremia Valahul, urmând ca în anul de noviciat să trăiască împreună cu fraternitatea din Nehoiu sub călăuzirea noului magistru de novici, fr. Cristian Lupu, recent întors de la Roma, unde a urmat cursurile de specializare și doctorat.
Deasemeni luni, 20 septembrie, alți 8 tineri absolvenți ai Seminarului nostru Liceal-Teologic din Onești vor începe anul de postulandat la conventul din Borzești, alături de fraternitatea locală, sub îndrumarea fr. Iosif-Ciprian Dumea, resposabilul cu pastorația vocațională al Custodiei noastre.
Împreună cu rugăciunile noastre, întreaga fraternitate a Custodiei “Fericitul Ieremia” le urează acestor noi confrați un “Bun venit!” în rândurile ei, împreună cu tradiționala urare de “Pace și Bine!”.

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.