Exerciții spirituale și profesiune solemnă (29 august- 4 septembrie)

Exerciții spirituale și profesiune solemnă în cadrul Ordinului Fraților Minori Capucini (29 august- 4 septembrie)

În perioada 29 august – 3 septembrie 2022 la Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină și Activitate Ecumenică „Domus Mariae” din Onești, frații capucini s-au reunit pentru cea de-a doua serie de exerciții spirituale anuale ale Custodiei „Fericitul Ieremia” din România.

Sub călăuzirea fr. Domenico Lo Sardo OFMCap., predicatorul acestor exerciții, frații au meditat asupra întrebării „Cine ești tu?”, întrebare pe care i-o adresează Moise lui Dumnezeu atunci când este trimis în misiune, întrebare care este prezentă și la începutul evangheliei lui Ioan. Fr. Domenico, în expunerile sale, ne-a propus spre meditare diferite texte din cartea Exodului și din Evanghelia după Sfântul Ioan.

La sfârșitul acestor zile de exerciții spirituale, pe 4 septembrie, fr. Alois Bulai a făcut profesiunea solemnă a sfaturilor evanghelice, consacrându-se lui Dumnezeu pentru întreaga viață. Sfânta Liturghie a fost prezidată de fr. Leon Budău, Custodele fraților capucini din România, alături de care au concelebrat alți confrați capucini prezenți la eveniment.

Îi mulțumim Domnului pentru acest timp de har al exercițiilor spirituale și pentru marele dar pe care ni l-a făcut prin fratele Alois Bulai, rugându-l totodată să îl păstreze statornic și să ne întărească tuturor pașii pe drumul vocației noastre capucine prin urmarea Fiului său asemenea Seraficului Părinte Francisc. Pace și bine!

Fr. Octavian Vacaru OFMCap.

Album foto:Exerciții spirituale și profesiune solemnă (29 august- 4 septembrie)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.