Onești: Invitație la sărbătoare, alături de frații capucini

Ziua de 30 octombrie 2017, pentru frații capucini și pentru toți cinstitorii acestui fiu al poporului nostru ridicat la cinstea altarelor ca să fie „făclie aprinsă” pentru neamul său, cum a spus sfântul papă Ioan Paul al II-lea la predica beatificării), reprezintă un prilej de sărbătoare și de mulțumire adusă Celui Preaînalt pentru toate binecuvântările primite prin mijlocirea sa.

Pentru, frații capucini, această binecuvântată zi reprezintă un nou prilej de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirea a 25 de ani de când am fost chemați să ne trăim carisma franciscan-capucină și să ne desfășurăm slujirea în mijlocul poporului din care s-a ridicat pe candelabrul Bisericii acest model de sfințenie și de slujire.

Sărbătoarea va fi pregătită de un triduum de mulțumire, având ca temă „Fericitul Ieremia, model de slujire, iubire și sfințenie”, teme ce vor fi predicate de pr. Cosmin-Daniel Constantin la sfânta Liturghie de la ora 18.30 din zilele de 27, 28 și 29 octombrie.

În ziua de 30 octombrie 2017, la ora 10.30, se va celebra sfânta Liturghie solemnă de încheiere a Anului Jubiliar, prezidată de către ÎPS Miguel Maury Buendía, nunțiul apostolic în România și Republica Moldova.

În timpul sfintei Liturghii și după aceea, cât timp va fi necesar, va fi expusă spre venerare relicva însemnată a fericitului Ieremia.

În aceeași zi, la ora 18.30, va fi celebrată o sfântă Liturghie de mulțumire de către pr. Iosif Lucian Dumea, custode al Custodiei „Fericitul Ieremia” din România, a Fraților Minori Capucini.

Pr. Flavian Gondoș, rector sanctuar,
și confrații capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.