Onești: Invitație la hramul sanctuarului și al Custodiei „Fericitul Ieremia”

Iubiți cinstitori ai fericitului Ieremia,

Pace și bine în Cristos cel înviat!

În acest an 2018 sărbătoarea hramului este înfrumusețată și de împlinirea a 10 ani de la repatrierea moaștelor fericitului nostru în luna mai a anului 2008, când, după un pelerinaj triumfal prin Romania, au fost așezate spre veșnică odihnă și cinstire în cripta sanctuarului din Onești. Această aniversare va fi reactualizată de un pelerinaj aniversar cu reliquia insignis prin parohiile diecezei, respectându-se (pe cât posibil) traseul și datele de atunci.

Programul pelerinajului aniversar va fi anunțat separat.

Programul novenei de pregătire a sărbătorii hramului:

– Novena va începe în ziua de 29 aprilie 2018. Ultimele trei zile (5, 6 și 7 mai) vor avea caracter de triduum solemn, iar predicile vor avea ca temă: „Fericitul Ieremia, model de discernământ, caritate și sfințenie”, iar cuvântul de învățătură va fi ținut de fr. diac. Măricel Maxim, OFMCap.

– în zilele de lucru, sfintele Liturghii vor fi la orele 7.30 și 18.30;

– în zilele de duminică (29 aprilie și 6 mai), sfintele Liturghii vor fi la orele 9.30 și 18.30.

Marți, 8 mai, ziua hramului:

Ora 10.30 – Sfânta Liturghie solemnă a hramului și deschiderea pelerinajului aniversar, prezidată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, alături de care vor concelebra frații capucini și ceilalți preoți care se vor alătura bucuriei noastre și a tuturor cinstitorilor fericitului Ieremia.

Ora 18.30 – Sfânta Liturghie de mulțumire va fi prezidată de fr. Iosif Lucian Dumea, custode, alături de care vor concelebra preoții capucini.

Atât pe timpul sfintelor Liturghii ale novenei de pregătire, cât și în ziua hramului, frații capucini de la sanctuar vor sta la dispoziția credincioșilor pentru spovezi și colocvii spirituale.

Vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare la sărbătoarea hramului!

Fr. Flavian Gondoș,
rectorul sanctuarului,
și confrații capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.