Onești: Invitație la hramul liceului, al sanctuarului și al Custodiei „Fericitul Ieremia”

Iubiți cinstitori ai Fericitului Ieremia,
Pace și Bine în Cristos cel înviat!

În acest an binecuvântat, sărbătoarea liturgică a fericitului Ieremia este înfrumusețată de vestea venirii în țara noastră a urmașului sfântului Petru, papa Francisc, la douăzeci de ani de la vizita sfântului Ioan Paul al II-lea, cel care l-a ridicat pe fericitul nostru la cinstea altarelor, deschizând astfel calea spre sfințenie și spre cinstea altarelor pentru mulți dintre fiii bisericii noastre locale din Moldova și din „Grădina Maicii Domnului” – România.

Ziua hramului va fi pregătită, ca de obicei, de o novenă și un triduum solemn, după cum urmează:

Luni, 29 aprilie, începutul novenei, la sfintele Liturghii de la orele 7.30 și 18.30 vom medita împreună cu privire la virtuțile prin care s-a distins confratele nostru, Ieremia și ne vom ruga lui Dumnezeu să ne ajute să le trăim și noi în viața noastră de zi cu zi;

Zilele de 5, 6 și 7 mai vor avea caracter de triduum solemn și vor avea ca temă de meditație: Fericitul Ieremia, un tânăr printre tinerii veacului său și un posibil model pentru tinerii de azi. Cuvântul de învățătură la sfânta Liturghie de la ora 18.30 va fi ținut de către fr. Paul Daniel Coman, OFMCap.

Miercuri, 8 mai, ziua hramului:

Ora 10.30Sfânta Liturghie a hramului va fi prezidată de către PS Petru Gherghel, episcop de Iași, alături de care vor concelebra frații capucini și ceilalți preoți care se vor alătura bucuriei noastre și a tuturor cinstitorilor fericitului Ieremia.

Ora 18.30Sfânta Liturghie de mulțumire, prezidată de fratele custode, Lucian Iosif Dumea, alături de care vor concelebra preoții capucini de la Sanctuar.

NB. Frații capucini vor fi la dispoziția credincioșilor pentru spovezi și colocvii spirituale, atât la sfintele Liturghii din timpul novenei de pregătire, cât și din ziua hramului.

Vă așteptăm cu drag la sărbătoarea patronului nostru spiritual!

Fr. Flavian Gondoș,
rectorul sanctuarului
și confrații capucini

*

Sanctuarul diecezan „Fericitul Ieremia” Onești
Str. Belvedere, 7, 601091-Onești, BC
tel. 0234321100; 0723857927
e-mail: rectorsanctuaronesti@gmail.com

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.