Invitație la Hramul Fericitului Ieremia


Începând cu acest an, Hramul Sanctuarului se va celebra mereu în ziua de 8 mai. Nu se va ține cont de ziua din săptămână în care cade. Așadar, anul acesta Hramul Fericitului Ieremia va fi într-o zi de vineri.

Invitație la Hramul Fericitului Ieremia
Onești – Vineri, 8 mai 2009

Preaiubiților, încă o dată vă trimitem o scrisoare prin care vă invităm la Sanctuarul nostru.
De data aceasta este pentru a vă invita pe toți în jurul protectorului nostru, Fericitul Ieremia.
Anul acesta celebrăm amintirea sa în ziua în care cade sărbătoarea, pe 8 mai. Așa vom face și în viitor: prin această inițiativă vrem să amintim tuturor această dată atât de importantă pentru Biserica noastră locală.
Apoi, anul acesta este primul an în care celebrăm solemn hramul său avându-l prezent în mijlocul nostru. Anul trecut, chiar în această zi, începea drumul său de reîntoarcere în patrie. Acum îl avem între noi, aici, la Onești, și vă invităm, sau mai bine zis, el vă invită la această celebrare. Vă invităm pe toți, preoți, persoane consacrate, laici; pe toți aceia care au la inimă binele spiritual, care se simt oprimați de atâtea dureri fizice, morale sau spirituale. Fericitul Ieremia este aici și-i așteaptă pe toți, mici și mari, bărbați și femei, sănătoși sau bolnavi, în grupuri sau singuri: veniți la mormântul său și depuneți la picioarele lui cererile și necesitățile voastre și, de ce nu, aspirațiile și bucuriile voastre.
Pregătirile pentru ziua cea mare vor începe cu o Novenă, pe 29 aprilie, predicată de Custodele nostru, Fr. Leon Budău, de-a lungul căreia vor fi tratate, zi după zi, temele prevăzute pentru această devoțiune, care se găsesc în broșura dedicată Fericitului Ieremia. În fiecare zi a Novenei va fi o Liturghie dimineața, la orele 06.45, și una seara, la orele 19.00. Triduum-ul va fi celebrat într-un mod mai solemn și aprofundat.
În ziua sărbătorii, pe 8 mai, vineri, va fi o Liturghie la orele 06.45; apoi, la orele 10.30, va avea loc Liturghia Solemnă a Hramului, urmată de inaugurarea Sălii „Pr. Eduard Sechel” și de binecuvântarea „Pâinii Fericitului Ieremia”, iar la orele 19.00 va fi o Liturghie de încheiere a sărbătorii.
Îi rugăm pe conducătorii grupurilor de pelerini ca în aceste zile, ca de altfel și în alte momente, să ne anunțe din timp prezența lor. Așteptăm ca din fiecare localitate sau decanat să poată veni aceste grupuri organizate sau neorganizate.
Fericitul Ieremia îi așteaptă pe toți acasă la el: veniți să vă întâlniți cu el! Veniți să vorbiți cu el! Acum el este cu noi, este în mijlocul nostru, să nu-l lăsăm singur! El a venit la noi „pentru a se întâlni cu prietenii săi”, iar noi suntem prietenii săi și-i vom arăta acest lucru dacă mergem la el, dacă mergem să-l vizităm. Veniți, Ieremia vă așteaptă!
Și noi, frații, vă așteptăm cu bucurie, pentru a ne bucura împreună de aceste momente pe care Domnul ni-i le va oferi.
În Cristos, Fr. Ubaldo Oliviero, Rector

Onești, 10.04.2009.
N.B. – 31 mai 2009: Primul Aniversar al Întoarcerii Fericitului Ieremia.
Celebrări: – pe 30 mai – Sfânta Liturghie la orele 06.45, iar la orele 19.00 Sfânta Liturghie și Veghe de rugăciune;
– pe 31 mai – Sfânta Liturghie la orele 9.30, iar la orele 19.00 Sfânta Liturghie urmată de Procesiunea cu statuia Fericitului Ieremia

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.