Invitaţie la celebrările dedicate comemorării naşterii pentru cer a fericitului Ieremia

Ziua de 5 martie a devenit pentru toți Frații Capucini din România, dar și pentru toți cinstitorii fericitului capucin, un motiv de sărbătoare. La sanctuarul diecezan „Fericitul Ieremia” din Onești, această zi solemnă este precedată de o novenă de pregătire care va începe joi, 25 februarie.

 Atât dimineața la ora 7.30 cât și seara la 18.30, se vor celebra Sfinte Liturghii la sfârșitul cărora vor urma rugăciuni devoționale către fericitul Ieremia. Ultimele trei zile a acestei novene, 2, 3 și 4 martie, așa cum se obișnuiește în fiecare an, sunt dedicate unui triduum în care se focalizează anumite aspecte din viața Fericitului Ieremia. Anul acesta, predicile din cadrul Sfintelor Liturghii de la ora 18.30 din aceste trei zile, vor fi ținute de fr. Leon Budău, custodele Fraților Minor Capucini din România. Tema acestor predici este: Patruzeci și șapte de ani de slujire umilă a Fericitului Ieremia: mereu vesel, prompt și generos!

Liturghia solemnă din 5 martie, la ora 10.30, va fi prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț, Episcop de Iași. În cadrul acestei Sfinte Liturghii solemne, comunitatea din Părgărești, în frunte cu parohul comunității, pr. Laurențiu Cucuteanu, va oferi uleiul pentru lampa votivă care arde continuu lângă racla cu moaștele fericitului Ieremia.

NB. În fiecare zi a novenei vor fi disponibili preoţi pentru sacramentul Spovezii.

Vă aşteptăm cu drag!

Fr. Ciprian Vacaru rectorul sanctuarului
și confrații capucini din Onești.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.