Aniversarea morții fericitului Ieremia (5 martie 2020)

Dragi cinstitori ai Fericitului Ieremia,

În fiecare an, ziua de 5 martie ne adună în jurul altarului lui Cristos și al mormântului Fericitului, pentru a-i comemora trecerea la Domnul.

Novena de pregătire pentru această zi va începe marți, 25 februarie, iar sfintele liturghii din timpul novenei vor fi la ora 18:30.

În zilele 2-4, respectiv luni, marți și miercuri, vor fi caracterizate de un triduum special de rugăciune, iar reflecțiile din cadrul sfintelor liturghii vor avea ca temă: „Fericitul Ieremia și Sfânta Liturghie”. Călăuza în aceste meditatii va fi fratele diacon Adrian Benchea-Joca, care ne va ajuta să descoperim spiritualitatea euharistică a fratelui capucin român.

Liturghia solemnă din ziua de 5 martie, de la ora 10:30, va fi prezidată de părintele paroh Gheorghe Cojocaru, care, împreună cu preoții vicari și cu membri din comunitatea parohială „Sfinții Petru și Paul”, vor oferi uleiul pentru lampa votivă, ca ofrandă pentru fericitul nostru protector.

În zilele novenei, frații capucini vor fi disponibili pentru spovezi.

Comemorarea zilei de 5 martie se va încheia cu celebrarea Sfintei Liturghii de la ora 18:30, la care vor participa toți frații capucini de la sanctuarul din Onești.

Vă așteptăm cu drag!

Fr. Flavian Gondoș, rectorul sanctuarului
și confrații capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.