Copii la umbra Sfantului

În zilele de 16 – 18 aprilie 2009 la Seminarul Capucin din Onești a avut loc un Campus al bucuriei, organizat de frații si seminariști Capucini, la care au participat în număr de 40 de copii din clasele a VII și a VIII a din parohiile: Galbeni, Cleja, Fundu-Răcăciuni, Ploscuțeni, Berzunți, Cireșoaia, Nicorești, Oituz, Ștefan cel Mare, Pârgărești, Gioseni, Pralea, Slănic Moldova.
Tema acestui Campus a fost „Copii la umbra Sfântului” cu referință la Fericitul Ieremia, Sfântul nostru al tuturor , al Românilor care locuiește în Sanctuarul dedicat lui, de aici din Onești. Deschiderea acestor 3 zile a avut loc in Sanctuar, alături de Fericitul Ieremia, cu un moment de rugăciune închinat lui și cu o povestioară semnificativă a unui copilaș care ne reprezintă pe fiecare dintre noi românii. Atmosfera a fost aceea a bucuriei de a sta împreună, a jocului și a rugăciunii. Aceste 3 zile s-au încheiat cu o povestioară, reprezentând viața lui Tommy, copilașul bolnav devenit misionarul străzii, datorită bilețelelor pe care scria texte din Sf. Evanghelie și pe care le lăsa să cadă de la fereastra sa, devenind astfel adevărate mesaje divine pentru trecători.
Acest Campus vrea să fie începutul unor serii de întâlniri pentru copii: „La umbra Sfântului”, dornici să îl cunoască pe Fericitul Ieremia și pe Isus.
Fie ca bunul Dumnezeu, prin mijlocirea Fericitului Ieremia să dăruiască tuturor copiilor multă sănătate și spiritul bucuriei.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.