A trecut la Domnul Papa emerit Benedict al XVI-lea

A trecut la Domnul Papa emerit Benedict al XVI-lea

Papa emerit Benedict al XVI-lea, în vârstă de 95 de ani, a încetat din viaţă sâmbătă, 31 decembrie 2022, la ora locală 9:34, în reşedinţa sa de la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, anunţă Vatican News, ediţia în limba engleză.

„Cu tristeţe vă informez că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a decedat astăzi la ora 9:34 AM în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican. Informaţii suplimentare vor fi furnizate cât mai curând posibil. Începând de luni dimineaţă, 2 ianuarie 2023, trupul papei emerit se va afla în Bazilica Sfântul Petru, pentru ca credincioşii să-şi poată lua rămas bun.”

Veşti despre înrăutăţirea stării de sănătate

Deja de câteva zile, starea de sănătate a Papei Emerit se înrăutăţise din cauza vârstei înaintate, după cum a raportat Biroul de presă în actualizările sale privind evoluţia situaţiei.

Papa Francisc însuşi a împărtăşit public vestea despre înrăutăţirea stării de sănătate a predecesorului său la sfârşitul ultimei audienţe generale din acest an, la 28 decembrie.

Papa îi invitase pe oameni să se roage pentru Papa emerit, care era „foarte bolnav”, pentru ca Domnul să îl consoleze şi să îl susţină „în această mărturie de iubire pentru Biserică până la sfârşit”.

În urma acestei invitaţii, au apărut şi s-au multiplicat iniţiativele de rugăciune pe toate continentele, împreună cu o avalanşă de mesaje de solidaritate şi apropiere din partea liderilor seculari.

Planuri funerare

În următoarele ore, Biroul de presă al Sfântului Scaun va comunica noutăţile legate de ritul funerar.

(După Vatican News, 31 decembrie 2022)

Traducere de Ovidiu Bişog

Sursa: http://www.ercis.ro

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.