24 de ani de prezenta capucina

Din mila Domnului, 24 de ani de har

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto 

În seara zilei de 24 septembrie 2016, Frații Capucini au celebrat, printr-o sfântă Liturghie, aniversarea a 24 de ani de prezență pe meleagurile natale ale Fericitului Ieremia, prezidată de fr. Ubaldo Oliviero, „deschizătorul de noi căi spre noi orizonturi” din acei binecuvântați ani ai începuturilor.  

Fr. Custode, Lucian Iosif Dumea, a amintit la omilie principalele momente ale acestor 24 de ani, care au culminat cu aducerea acasă a moaștelor Fericitului Ieremia, în mai 2008, și a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate cele primite de poporul nostru în toți acești ani, prin mijlocirea sfântului nostru confrate Ieremia, dar ți prin eforturile neostenite ale fr. Ubaldo Oliviero, Vittorio Clemente și Mario Querini, cei care au purtat semințele spiritualității franciscan-capucine la Onești.              

La sfârșitul celebrării, fr. Ubaldo a adus gând de mulțumire lui Dumnezeu pentru ajutorul primit, atât de la confrații mai sus amintiți, dar și de la alți preoți cinstitori ai Fericitului nostru, printre care i-a amintit pe PS Petru Gherghel și  pe preoții Eduard Sechel, Anton Dănculesei și Ioan Caităr, de fericită amintire, precum și Ferenț Tancău și Ioncențiu Arcana, care l-au ajutat la punerea pe baze solide a începuturilor capucine la Onești.       

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap    

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.