15-17 Ianuarie, a patra Intalnire din Proiectul Vocational

Am descoperit că Dumnezeu este Tatăl meu!” – Nu era nevoie să pierzi atâta vreme și atâta energie, știm cu toții că Dumnezeu este Tatăl nostru – „una e să știi și alta e să descoperi!”
Zilele de 15-17 ianuarie 2010 au fost zile binecuvântate de Dumnezeu pentru comunitatea noastră din Borzești și pentru cei 12 tineri care au participat la cea de a patra întâlnire a Proiectului Vocațional, deschis acelor tineri care doresc să-l cunoască și să-l descopere pe Dumnezeu Tatăl, așa cum l-a descoperit și Sfântul Francisc. Părintele Leon, Custodele nostru, ne-a ajutat să-l mai bine pe Francisc și spiritualitatea lui, subliniind printre alte aspecte și momentul descoperirii imaginii lui Dumnezeu ca Tatăl în viața lui precum și câteva aspecte ale Reformei din 1525 care a dus la nașterea Ordinului Fraților Minori Capucini. În ziua de sâmbătă am continuat să medităm asupra vieții, creșterii și maturizării lui Isus. În aceasta lună ne-am oprit asupra genealogiei și Botezului său, subliniind importanța acceptării propriei istorii si familii, cu aspectele ei pozitive și negative. Momentul împărtășirii în grup a fost un exercițiu pozitiv, având astfel posibilitatea ca fiecare să-și exprime , chiar și într-un mod critic aspectul care l-a impresionat mai mult. Exemplul lui Tomy, misionarul străzii din povestioara de duminica ne-a ajutat să în?elegem mai bine câtă importanța are chiar și o frază din Sfânta Evanghelie.
În încheiere ne-am propus cu toții să-l descoperim din ce în ce mai mult pe Dumnezeu ca Tatăl, rafinându-ne auzul pentru a asculta vocea Lui, care ne amintește zilnic: „ tu ești fiul meu, în tine mi-am găsit bucuria”.
Mărturie
Această experiență, pe mine m-a ajutat să reflectez asupra vocației mele, asupra curajului care este cea mai importantă calitate a drumului spiritual. Mulți dintre noi se întreabă deseori: „Doamne ce vrei să fac”?, dar El ne răspunde cu multă iubire: „tu ești fiul meu, în tine mi-am găsit bucuria”. Participând la acest Proiect noi învățăm să ne cunoaștem pe noi înșine și pe Dumnezeu, descoperind astfel adevărata noastră vocație.

Adrian Cojoc, Seminarist cl. a XII-a

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.