Hramul Conventului „Sfântul Padre Pio” din Roman

̂

Credincioșii parohiei „Isus Bunul Păstor” au răspuns ferm și entuziast invitației fraților capucini din Conventul „Padre Pio”, de a se bucura împreună la sărbătoarea hramului conventului. De altfel, hramul conventului a devenit o sărbătoare de suflet a comunității noastre, frații capucini fiind o prezență constantă și roditoare încă de la construirea bisericii „Isus Bunul Păstor”. Și pentru ca sărbătoarea să fie trăită la adevărata ei valoare creștină, timp de trei zile (vineri, sâmbătă și duminică), credincioșii au fost invitați să participe la un Triduum de pregătire, perioadă în care, în cadrul sfintelor liturghii, prin predicile părintelui capucin Lucian Dumea, s-au familiarizat cu viața și spiritualitatea sfântului Padre Pio, unul dintre cei mai venerați sfinți ai zilelor noastre, adeseori numit și „răstignitul fără cruce”.
Luni, 23 septembrie – când se comemorează nașterea lui Padre Pio pentru cer, la ora 18.00, a avut loc liturghia solemnă de hram, celebrată în biserica „Isus Bunul Păstor”. La altarul devenit pentru scurt timp o Pietrelcina în miniatură, au concelebrat 17 preoți, în frunte cu fratele Leon Budău, custodele Fraților Minori Capucini din România și consilier general al Ordinului Fraților Minori Capucini, părintele Sebastian Bilboc, decan de Roman, părintele paroh Vasile Petrișor, preoți și frați invitați din toată țara. În cadrul predicii, fratele Adrian Cojoc, prin cuvinte simple și pătrunzătoare a subliniat rolul pe care îl are familia în pregătirea noilor generații de sfinți, pornind de la exemplul familiei lui Padre Pio, insistând pe faptul că, așa cum se exprima sfântul Irineu, cel mai mare defect al lui Dumnezeu este acela de a nu avea limită în ce privește iubirea și milostivirea sa față de omenire.
Fratele Alois Ciuraru, guardianul Conventului „Padre Pio ”, a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acestor momente solemne și binefăcătorilor, concluzia acestor zile și manifestări de credință putând fi rezumată astfel: când în istorie se ivește un răstignit, înseamnă că păcatul oamenilor este așa de mare, încât a fost necesar ca Padre Pio să urce Calvarul și să sufere pentru ca semenii săi să fie mântuiți.
Emilian Pal