În secolul al XIII-lea
Cristos, cel Răstignit,
l-a chemat pe
Francisc de Assisi…

 

 

 

… în secolul al XVI-lea pe
Ieremia Valahul …

 

iar în secolul al XX-lea
pe Padre Pio …

… pentru a merge pe urmele sale,
trăind în fraternitate și minoritate …

Astăzi, în secolul al XXI-lea,
pe cine mai cheamă Dumnezeu???

… poate pe TINE … !?!

Doamne, ce vrei să fac?

– proiect vocațional –

Dragă tinere, cuvintele pe care le citești mai sus au fost rostite de sfântul Francisc atunci când a simțit chemarea lui Dumnezeu. Sunt cuvinte care se regăsesc și astăzi în străfundul inimii multora dintre noi, dar această lume a vitezei și a zgomotului, în care trăim, nu ne mai permite să ne gândim prea des la ele.

Acum câțiva ani, noi, frații capucini, am inițiat un Proiect Vocațional, care să vină în ajutorul celor care doresc să îl urmeze pe Cristos după forma de viață a Sfântului Francisc, pe care a trăit-o și fericitul Ieremia. Văzând interesul și nevoia tinerilor de a descoperi care este visul lui Dumnezeu pentru ei, ne propunem să continuăm proiectul nostru și anul acesta.

Ne încurajează și ceea ce s-a realizat până acum, și anume: șapte din tinerii care au participat la prima ediție a proiectului au făcut primele voturi în Ordinul nostru; de asemenea, cinci din tinerii care au participat la cea de-a doua ediție au început anul de noviciat, îmbrăcând haina de probă.

Acum este rândul TĂU! Poate este o ocazie care nu se va întoarce niciodată în viața ta. Să nu consideri o pură întâmplare faptul că ai ajuns pe această pagină. Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi. Nu trebuie decât să îl descoperim. Nu-ți fie teamă! Să nu te împiedice faptul că nu vei putea participa în fiecare lună. Elimină orice teamă asemănătoare și vino! Vei avea posibilitatea de a cunoaște viața noastră, o viață normală, împletită din rugăciune și muncă, în dorința de a-l descoperi pe Dumnezeu ca Tată iar creaturile lui ca frați și surori.

Proiectul este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani,
care simt în sufletul lor dorința
de a-l cunoaște mai profund pe Cristos,
în spiritul franciscan.

Vino și vezi!

Responsabil cu proiectul vocațional:
fr. Adrian Cojoc

0760997763