Puterea rugăciunii prin mijlocirea sfinților
 - sau povestea unei vindecări -

   
„În ziua de 18 mai (2008) – mărturisește tatăl unui puști, Vlăduț, ce avea pe atunci doar 7 ani și care era deja afectat de retinopatie pigmentară, o boală a ochilor de care sufereau ambii părinți și care este și ereditar㠖 (…) după ce am ajuns (în biserica Fericitul Ieremia din Bacău, unde tocmai poposiseră moaștele Fericitului în pelerinajul întoarcerii acasă), băiatul ne-a cerut să îl lăsăm în față, să vadă mai bine racla în care era sfântul.
 
   
În timpul slujbei, când toată lumea se ruga o rugăciune specială, iar Episcopul venit de la Iași spunea ca toată lumea să-și pună în gând o dorință, atât eu cât și soția ne doream ca să se termine cât mai repede problema cu copilul (…) După slujbă, în drum spre o rudă, copilul tot spunea că și-a pus și el nu o dorință, ci două: să vadă și să avem cu toții sănătate, și ne tot întreba dacă a făcut bine (nu era sigur că i se vor împlini amândouă).  
   
A doua zi dimineața, pe când stăteam la masă, soția l-a întrebat dacă se bucură de vizita unui cunoscut, iar el a răspuns că da, dar că se bucură mai mult că nu mai vede dublu…”  
   
Preotul care s-a ocupat de caz și care ni l-a semnalat, Pr. Ferenț Tancău de la Parohia Barați-Bacău, explică această întâmplare miraculoasă:  
   
„Nu știu cum și în ce mod cele petrecute la Bacău pot avea o rezonanță, însă pentru mine, care cunosc bine această familie și simplitatea copilului Vlăduț, a fost ceva ce nu pot defini… Azi ai nevoie de ochelari, iar mâine nu. Și așa a rămas până în ziua de azi! Cred că totul a plecat de la credința acestei familii, apoi simplitatea, nevinovăția și încrederea lui Vlăduț (…) Tatăl puștiului a rămas de lemn când l-a întrebat pe puști cum s-a rugat, iar acesta i-a răspuns că a plâns, a privit și s-a rugat, cerând sănătatea ochilor, pentru a putea să fie mai târziu sprijin pentru părinți (…)”.  
   
Cert este că acel copil a obținut ceea ce și-a dorit, mărturie stau atât documentele medicale și ochelarii (cu niște lentile ca niște funduri de sifon!) închiși într-o răcliță așezată la picioarele Fericitului Ieremia, în Sanctuarul dedicat lui din Onești, iar puștiul este mai „obraznic” cu cinci ani! Atâți au trecut de atunci…  
   
Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.   
 
***  
 

ORDINUL FRAȚILOR MINORI CAPUCINI - CUSTODIA "FERICITUL IEREMIA"
Adresa: B-dul Belvedere 7, cod 601091, mun. Onești, jud. Bacău
Telefon 0234 32 11 00 | Fax 0234 31 50 39