Credință în comuniune

   
Persoanele consacrate din Dieceza de Iași s-au întrunit în ziua de 6 octombrie 2013 la Onești (BC), la sanctuarul "Fericitul Ieremia" al Fraților Minori Capucini. Organizată în mod ireproșabil, această întrunire a urmat firul programului deja stabilit.
 
   
Spre ora 9.30 urcau spre capela Seminarului (locul unde s-a desfășurat prima parte a întrunirii) persoanele consacrate, în diversitatea culorilor veșmintelor lor, care ascundeau diversitatea carismelor pe care le trăiesc. După momentul de rugăciune (9.45-10.00) a urmat salutul de bun venit din partea pr. Alois Fechet, președintele Comisiei Diecezane pentru Viața Consacrată, adresat celor mai bine de 160 de persoane consacrate prezente.  
   
A urmat conferința pr. Cornel Cadar cu titlul "Anul Credinței: retrospectivă și perspective". Părintele a prezentat un bilanț al Anului Credinței la nivelul Bisericii Universale, la nivel diecezan și la nivel individual. Din trăirea Anului Credinței relatorul a venit cu patru propuneri: 1. A înțelege contextul în care trăim; 2. A intra în logica noii evanghelizări; 3. A ne orienta spre martorii credinței; 4. A trăi credința cu entuziasm și a o propune și altora. Provocarea cu care și-a încheiat prezentarea a fost următoarea: "Ce înseamnă a trăi vocația și credința cu pasiune și devotament?"  
   
După o scurtă pauză ne-am deplasat în cripta sanctuarului, unde PS Aurel Percă a celebrat sfânta Liturghie, aducând prețuirea păstorului diecezei pentru prezența și activitatea persoanelor consacrate și manifestând bucuria de a fi prezent.  
În cadrul omiliei, pr. Ioan Horvat, OFMConv., a evidențiat armonizarea diferitelor carisme în Biserică, apoi a vorbit despre identitatea și profesionalismul de care dau dovadă persoanele consacrate în urmarea lui Cristos, ca și despre provocările și preocupările ce le trăiesc în a-și susține operele caritabile pe plaiurile moldave. Avea să încheie propunând două teme de reflexie: fericitul Ieremia s-a sfințit având ca regulă evanghelia; astfel, evanghelia rămâne itinerariul pentru fiecare călugăr; apoi citând "Vita consecrata", nr. 110, le-a spus călugărilor că au nu numai să povestească un trecut glorios al predecesorilor lor pe aceste meleaguri, ci și un viitor de construit...  
   
A urmat agapa frățească cu care ne-au "omenit" confrații capucini, iar după o scurtă pauză ne-am întâlnit în plen spre a da mărturie despre trăirile noastre în acest An al Credinței.  
   
Întrunirea s-a încheiat în jurul orei 15.30, cu un moment de rugăciune, iar bucuria de a fi fost împreună s-a multiplicat și am dus-o fiecare în comunitățile din care venisem la această întrunire.  
   
Mulțumim lui Dumnezeu, fraților capucini și organizatorilor pentru acest "moment de bine" și sperăm să aducă roade bogate în viața consacrată!  
   
Secretariatul comisiei   
Sursă: ercis.ro  
   
 
Onești, 6 octombrie 2013 - Întâlnirea persoanelor consacrate din dieceza de Iași
 
 
***  
 

ORDINUL FRAȚILOR MINORI CAPUCINI - CUSTODIA "FERICITUL IEREMIA"
Adresa: B-dul Belvedere 7, cod 601091, mun. Onești, jud. Bacău
Telefon 0234 32 11 00 | Fax 0234 31 50 39