Al IV-lea Capitol electiv al Custodiei
"Fericitul Ieremia" din România

 

În perioada 26-29 iunie 2017 frații capucini aparținând Custodiei "Fericitul Ieremia" s-au reunit la Conventul din Onești pentru celebrarea celui de-al patrulea capitol electiv. capitol electiv
 
Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto  
   
Lucrările capitulare au început în dimineața zilei de 26 iunie, sub președinția fr. Leonardo Franzese, ministru provincial al fraților capucini din Napoli.  
   
După două zile de reflecții și discuții despre temele propuse în capitol, în cea de-a treia zi s-a trecut la alegerea noilor superiori pentru următorii trei ani. În urma exprimării votului din partea fraților prezenți, au fost aleși următorii:  
   
Custode: fr. Lucian Iosif Dumea;
Consilier I: fr. Flavian Gondoș;  
Consilier II: fr. Leon Budău.  
   
În ziua de 29 iunie, în solemnitatea sfinților apostoli Petru și Paul, în cadrul sfintei liturghii solemne celebrată în biserica superioară a Sanctuarului "Fericitul Ieremia", fr. Lucian a făcut profesiunea de credință și jurământul de fidelitate, promițând să respecte învățătura Bisericii.  
   
Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste momente de comuniune și fraternitate și îi încredințăm activitatea noilor superiori, pentru ca ei să lucreze spre binele fraților și spre edificarea Bisericii.  
Pace și bine!  
   
Fr. Daniel Cosmin Constantin, OFMCap
Secretar 
 
   
***  
 

ORDINUL FRAȚILOR MINORI CAPUCINI - CUSTODIA "FERICITUL IEREMIA"
Adresa: B-dul Belvedere 7, cod 601091, mun. Onești, jud. Bacău
Telefon 0234 32 11 00 | Fax 0234 31 50 39