Numărul anilor noștri ajunge la șaptezeci,
iar pentru cei în putere, la optzeci
(Ps 90,10)

 

În preajma aniversării a 33 de ani de la ridicarea la cinstea altarelor a Fericitului Ieremia, Frații Capucini din România au avut un alt motiv de bucurie: împlinirea a 80 de ani de viață  de către Fr. Ubaldo Oliviero, Rectorul Sanctuarului din Onești și primul Custode al Custodiei „Fericitul Ieremia”.
 
Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto  
   
La agapa fraternă, pe lângă frații capucini veniți de la Roman și Slobozia, au participat și unii dintre părinții parohi din Onești și împrejurimi, ca un semn de prietenie și de apreciere față de sărbătorit și de apostolatul său, iar la sf. Liturghie de la ora 18,30, fr. Ubaldo a mulțumit Domnului pentru darul vieții și celor prezenți pentru participare și urări, iar l-a sfârșit le-a dăruit binecuvântarea Domnului.  
   
Cei 80 de ani împliniți astăzi de către „Patriarhul Capucinilor români” vorbesc de la sine; îmi permit aici doar un scurt rezumat:  
   

- 60 de ani de profesiune călugărească. În toți acești ani consacrați Domnului, 53 de ani i-a trăit ca preot, 40 de ani ca misionar (16 în Brazilia, 24 în România);

- În cei 24 de ani petrecuți în România, fr. Ubaldo a lăsat brazde adânci în Țarina Domnului: finalizarea Sanctuarului de la Onești; Conventul din Onești, sediu al unor realități complexe (Curia Custodială, Convent, Liceul Catolic); Conventele din Nehoiu, Borzești și Roman; Obținerea și aducerea acasă a moaștelor Fericitului Ieremia.

   
Frații Capucini reînnoiesc cele mai sincere urări de sănătate, viață lungă și plinătatea binecuvântărilor cerești!  
   
Fr. Petre-Marian Ianoș și confrații capucini   
   
***  
 

ORDINUL FRAȚILOR MINORI CAPUCINI - CUSTODIA "FERICITUL IEREMIA"
Adresa: B-dul Belvedere 7, cod 601091, mun. Onești, jud. Bacău
Telefon 0234 32 11 00 | Fax 0234 31 50 39