Promisiune a Tineretului Franciscan la Onești

 

În seara zilei de 22 octombrie 2016, la Sf. Liturghie de la ora 18, 30 de la Sanctuarul „Fericitul Ieremia”, în memoria liturgică a Sfântului Ioan Paul al II-lea, un grup de 18 tineri din Onești au promis public să-și axeze căutările lor de viață și de credință după exemplul Sf. Francisc din Assisi, al Fericitului Ieremia și al Sfântului Ioan Paul al II-lea, care încă din primele clipe ale pontificatului său, i-a îndemnat, mai ales pe tineri: „Nu vă fie teamă! Deschideți larg porțile lui Cristos”.
 
Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto  
   
Angajamentul lor de viață a coincis în mod fericit și cu tema celei de-a doua zile a novenei de pregătire la sărbătoarea aniversării a 33 de ani de la proclamarea ca Fericit a fratelui capucin Ieremia Valahul: „A-i învăța pe cei neștiutori”, predicată de pr. Eugen Lucaci, paroh de Oituz, care a arătat că nu-i nici o rușine în a ne declara neștiutori în problemele de credință și  că este o obligație a fiecăruia dintre noi să-i ajutăm, mai ales prin exemplul vieții, pe alții să găsească calea spre Cristos.  
   
Fraternitatea OFS din Onești și Frații Capucini le urează noilor membri ai Familiei Franciscane locale un călduros „Bun venit!” în mijlocul lor și promit că îi vor însoți în căutările lor din toată inima!  
   
Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap   
   
***  
 

ORDINUL FRAȚILOR MINORI CAPUCINI - CUSTODIA "FERICITUL IEREMIA"
Adresa: B-dul Belvedere 7, cod 601091, mun. Onești, jud. Bacău
Telefon 0234 32 11 00 | Fax 0234 31 50 39